Sophie van de Pol (27/08/1991, Arnhem, Nederland) volgde de regieopleiding aan de Toneelacademie Maastricht, die zij in 2014 afrondde.

Tijdens haar opleiding richtte ze zich met name op schrijven en spelregie voor camera. Ze schreef en regisseerde in 2012 de korte film Roest (nominaties beste acteur/beste debuut Film by the Sea, beste debuut Eindhovens Filmfestival) en studeerde in 2014 af met de eindexamenfilm Voor je de grond raakt (selecties Odense Filmfestival, Studentencompetitie NFF, ShortCutz Amsterdam, Interfilm Berlijn).

Na haar afstuderen deed Sophie veel ervaring op als regieassistent bij diverse films. Daarnaast maakte ze in 2016 de korte film Het Burn-Out Bos voor Festival Over het IJ.

In 2018 gaat haar nieuwe film Fucking Cola (IJswater Films) in première. Momenteel schrijft ze met steun van het Nederlands Filmfonds het scenario voor de nieuwe speelfilm Blaosmuziek (Pupkin Films & Elbe Stevens Films). Dit doet ze samen met Paul Jan Nelissen waarbij André van Duren de regie op zich zal nemen. Buiten het maken en schrijven van films, is Sophie ook actief als docent camera-acteren en geeft basisworkshops filmmaken.


Foto door Anouk van Tiel